Avslutning novell-lördag: Italien

Italiens flaggaIdag har jag haft italiensk novell-lördag som en del i EU-läsningen. Det har varit uteslutande unga författare och den äldsta novellen var från 1991. Jag har läst noveller dels ur Tranans novellsamling Italien berättar: En förebådande dröm och dels ur Astor förlags italienska femma. Jag tycker att jag har fått en bra mix av kvinnor fån hela landet och olika typer av ämnen. Det var inte den bästa novell-lördag jag har haft, men det var lärorikt och jag hittade några pärlor.

Jag gillar att jag fick lära mycket om det italienska samhället med moraliska tankar kring otrohet och äktenskap, om barn samt om maffian. Mina favoriter var:

Bäst alla kategorier: Den bästa älskarinnan
Sorgligaste: Den sista eftermiddagen
Roligast: Ärendet

Novell-lördag: Italien avslutar den italienska delen i min EU-läsning. Nästa tema blir Schweiz, som inte är en del av EU-läsningen (av förklarliga skäl), utan av den tyska hösten (eller då snarare våren). Håll utkik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.