Avslutning barnboksvecka: Dag 5

barnboksvecka

Idag har jag läst böcker för barn som lärt sig läsa. Vissa av dem funkar säkert bra som högläsningsböcker också. Astrid Lindgren har fått vara med på ett hörn, annars har det mest varit fokus på nyare böcker. Jag har recenserat min barndoms kanske mest älskade bok: Vi på Saltkråkan. Jag har skrivit om den (tyvärr) fortfarande så aktuella Katitzi om Katarina Taikons barndom.

Idag har en nyskriven bok varit i fokus, Andnöd av Anette Skåhlberg och Katarina Dahlquist. Bloggstafetten var mycket lyckad och nedan kan ni se några reflektioner för de andra som varit med. Flera andra hade reflektioner kring formen.

Boktjuven: Jag kan inte säga att jag blev helt gripen av historien efter att ha läst Andnöd, men det var en snabb och lättläst historia och borde vara perfekt för en som inte vill läsa tjocka böcker och gillar fantasi.

Prickiga Paula: Jag gillar verkligen den här boken så mycket mer än jag trodde jag skulle göra. (…) Men jag har en sak som jag inte förstår, om Nollja får vi veta att hon tål att dricka vatten – att ha vatten i sig. Men det framgår inte om hon tål att tvätta sig eller inte?

Västmanländskan: Jag tycker mycket om havsvärlden och hur den målas upp av författaren – och inte minst illustratören!

Boktok: Boken känns rätt för åldern. Jag tycker ändå att den kunde ha varit lite tjockare, 9-12 åringar orkar nog läsa lite längre redan.

Sandras boktankar: Spännande och med så pass öppet slut att man definitivt vill läsa fortsättningen.

Fantastiska berättelser: Som den sagofigursnörd jag är så kan jag inte annat än älska. Bilderna är också fantastiskt fina och väcker en lust att veta mera.

Stories from the city: Och detta är ju en käck liten bok. Snabb och lättläst och riktar sig till åldrarna 9-13 år – vilket för mig känns lite att ta i faktiskt, jag hade inte haft något utbyte av denna som trettonåring, det är den alldeles för enkel för.

(inte så) anonyma biblioholister: Det HADE varit väldigt kul att testa denna på ”riktiga” barn och inte bara på mitt eget inre dito. Historien om Nollja och hennes familj är spännande och jag tror att jag hade velat läsa den här boken högt och få höra ett ”ett kapitel till, SNÄLLA!”.

Jag: Jag tycker om Skåhlbergs sätt att beskriva sina huvudpersoner och i Andnöd är det ett vackert porträtt av en flicka som längtar bort. 

Imorgon är temat internationellt och jag kommer att recensera böcker från länder du kanske normalt inte tänker på när du väljer böcker till ditt barn, eller valde böcker till dig själv när du var barn.

2 kommentarer

  1. Tack för en trevlig stafett!

    1. Tack för att du deltog!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.